Av mevsimi başladı. Vira bismillah diyen balıkçıların ağları Karadeniz’in suları ile buluşurken avladıkları balıklarda tezgâhlara inmeye başladı. Düzce’de balıkçılar da av mevsimi ile yavaş yavaş tezgâhların hareketlendiğini söyleyerek bu sene hamsiden yana yüzlerinin güldüğünü ifade etti.

Balıkçı dükkânı sahibi Nuri Hazır, havaların sıcak gitmesi nedeni ile palamuttan istenilen verimi alamadıklarını dile getirerek gelecek ay havaların soğuması ile birlikte balıklarında artacağını söyledi.

Hazır“Havalar soğuyunca balıklar toplanıyor. Şuan havalar sıcak olduğu için balıklar bir araya gelemedi. Önümüzdeki ay kendini iyice gösterecek. Şuan hamsi rayına oturdu. Ancak palamuttan istenilen verimi alamadık.”dedi

Bir diğer balıkçı dükkânı işletmecisi Adnan Ali Hazır ise bu yıl hamsideki bolluğun kendilerini de şaşırttığını ifade ederek "fiyatlar her geçen gün ucuzluyor. Ucuzlamaya da devam edecek. Vatandaşlarımız bol bol balık tüketebilir” dedi.

Hamsideki bolluğun fiyatlarını daha da düşüreceğini söyleyen Hazır, “Hamsi şuan 7 TL ama bu yıl 2,5 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz” dedi.

Tezgâhlarda Hamsi ve Mezgit 7 TL’den satılırken palamudun fiyatı 10-12 TL arasında değişiyor.

Haber; S. KAŞKIR