14 Eylül Pazartesi gerçekleştirilecek Roman Kültür Tanıtım programı öncesi Romanlar Konfederasyonu basın toplantısı gerçekleştirdi. Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar sözlerine Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e ve Vali Ali İhsan Su'ya teşekkür ederek başladı. Başkan Çokyaşar romanların bundan sonraki durumlarının eskisi gibi olmayacağını belirterek devam etti. Çokyaşar, "Allah nasip ederse bundan sonra romanların hayatı eskisi gibi olmayacak bunun bir örneğinin de biz Düzce'de yaşıyoruz. Düne kadar dikkate alınmayan farklı kişiler veya kurumlar tarafından ötelenmiş roman vatandaşların Türkiye'de hamdolsun açık "dedi. 



ERDOĞAN'IN ÖZRÜ BÖYLE BİR SORUN VAR DEMEKTİR



Konfederasyon Başkanı Çokyaşar, şuanki Cumhurbaşkanı'nın geçmişte romanlardan özür dilemesi böyle bir sorun vardır anlamına geldiğini vurguladı. Başkan Çokyaşar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birileri benden sürekli şunlardan özür dilememi istiyor. Biz zamanı geldiğinde kimlerden özür dilememiz gerektiğini iyi biliriz. Bu memlekette özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben devletim adına roman kardeşlerimden özür diliyorum diyerek Türkiye'deki romanlara yıllardır süregelen ayrımcılığı öne çıkartmıştır. Böyle bir sorun vardır"dedi. Çokyaşar, bunu anlayamayan bakanlar, valiler ve kamu kurumlarının ilgili müdürleri olursa benim onlara tek söyleyebileceğim sadece şudur:"Siz Türkiye'deki konjonktürün ne olduğunu hakikaten çözememişsiniz"dedi.


KAFAMIZA GÖRE İŞ YAPARSAK SONUÇ ALAMAYIZ



Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar Türkiye'de hali hazırda birçok sorunun olduğunun elbette farkında olduklarının fakat romanlarında kentsel dönüşümle ilgili sorunlarının oludğunu vurguladı. Çokyaşar, "Bu hususta kurum olarak devlet olarak kafamıza göre iş yaparsak ordan sonuç alamayız"dedi. Buna çare olarak ise istişare yapmak lazım diyen Başkan Çokyaşar, romanların yaşayabileyeceği, anlayabileceği ve onları zarara uğratmayacak bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini aktardı. Eğitimle ilgili roman mahallelerinde sorunların olduğunu belirten Başkan Çokyaşar, inşallah bunların aşılacağını söyledi.



ALLAH BENİM BELAMI VERİR!



Konfederasyon Başkanı,"Biz Konfederasyon olarak yönetim anlayışının dışında veya o kurumun dışında başka birşey düşünemem dersem Allah benim belamı verir"dedi. Bu tavrın yanlış olduğunu kendi kurumuyla birlikte diğer kurumların büyümesini istemek ve onlara faydalı olmak lazım diyerek, böyle bir gayretin olmaması halinde içlerinde fitne,fesatlık ve riyakarlık olduğunu belirtti. Kendilerinin siyaset yapmak gibi bir lükslerinin olamayacağını yerel yönetimlerin hükğmetin iradesine göre hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Çokyaşar, yarın bir gün bir kürt, çerkes veya laz kardeşimizin sorunu olduğunda konfederasyonunun kendilerine destek olacağını belirterek sözlerini tamamladı.

 

 

Haber: Y. Sever