Akçakoca'da deniz sezonu başlamadan alınan sıkı güvenlik önlemleri sayesinde acı haberler büyük ölçüde azaldı.

İlçedeki sahillerde 14 personel ve 5 adet jet-ski ile yürütülen kurtarma hizmeti ile ölümle sonuçlanan vakaların önüne geçildi. Hem görevlendirilen jet skili cankurtaranlar hem de denizde kuvvetli dalgalar olduğu günlerde Akçakoca Belediyesi tarafından yapılan anonslarla bu yaz sezonunda önceki yıllara göre daha az boğulma olayı görüldü. Son olarak dün Akçakoca’da rüzgarla birlikte oluşan dev dalgalar arasında denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren iki kişi cankurtaran timleri tarafından son anda kurtarıldı.

Boğulmaların önüne geçmek için ekiplerin her daim hazır beklediği Akçakoca'da Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın bizzat başkanlık ettiği güvenlik toplantılarında alınan kararlardan biri daha hayata geçirildi.

Düzce Valiliği tarafından alınarak Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne kazandırılan zodıac kurtarma botu, firma yetkilileri ve belediyenin ilgili birim amirleri tarafından denize indirildi.

zodiac botun deniz ve iç sularda cankurtarma faaliyetlerinde kullanılacağı ifade edildi.

"Tam donanımlı bir bot"

Temsilci firma yetkilisi Hasan Terzi tarafından yaptığı açıklamada, toplamda 70 bin lirayı bulan kurtarma botunun, tam donanımlı ve cankurtaran hizmetlerinde kullanılabilecek ideal bir bot olduğunu ifade etti.

Terzi ayrıca zodic botun motor ve gövde yapısının da oldukça uygun olduğunu ve aracın gövdesinde oluşacak herhangi bir hasar durumununda onarılmasının kolay olduğunu söyledi.

Hem deniz hem de baraj ve göllerde kullanılacak

Akçakoca Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Müdürü Ali Uzunoğlu ise yaptığı açıklamada, söz konusu botun hem denizlerde, hem de baraj ve göl gibi tatlı sularda arama kurtarma faaliyeti yapacağını söyledi. Yapılan açıklamaların ardından zodiac bot denize indirilerek göreve başladı.

Haber: C. ÜSTÜNER