İftar Programına İnsan ve Medeniyet Hareketi Kurucu Başkanı ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü ve Ayşe Keşir de katıldı. İftar programında İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Cemal Kazak ve Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar birer konuşma yaptılar.
İftar programında konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Cemal Kazak, bir milletin ve medeniyetin başına gelebilecek en korkunç tehlikenin batının Türk gençliğini tarihlerinden tüm milli ve manevi değerlerinden soyutlanmış bir gençliğin yetiştirilmek istenmesi olduğunu ifade ederek “Kendi ruhundan, kendi özünden koparmak o milleti tamamen yok etmek için yeterlidir. Artık medeniyetlerin ve milletlerin yok edilişi savaşlar yoluyla pek olmuyor. Genç nesiller onu vücuda getiren ana unsurlardan uzaklaştırıldığı zaman o medeniyetin tarih sahnesinden silinmesi zaten mukadder oluyor.” dedi. 



Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Nigar Demircan Çakar, iftarda bir lokma ekmeği paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek huzur içerisinde güzel bir ortamı paylaştıklarını aktararak İslam aleminde aynı huzuru yaşayamayan Müslümanları hatırlattı. Çakar, tüm Müslümanların Ramazan Bayramına kavuşmasını temenni etti.
AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü ise İnsan ve Medeniyet Hareketinin faaliyet ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, hareketin çalışmalarının destekçisi olacaklarını belirtti. Özlü ayrıca İnsan ve Medeniyet Hareketinin insanı ve medeniyeti esas alan bir hareket olduğunu vurgulayarak İslam dünyasında insanın en değerli varlık olduğunu belirtti.

Haber: Y.SEVER