D-100 Karayolu üzeri Şaziye Köyü’nde bulunan Allegion Emniyet ve Güvenlik Sistemleri (İTO Kilit) yetkilileri ile masaya oturan Türk Metal Sendikası yetkilileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşılamadığı gerekçesi ile 26 Ocak tarihinde aldığı grev kararını bugün itibariyle uygulamaya başladı.

Sabah saatlerinde 246 şirket çalışanı ve Türk Metal Sendikası yetkilileri fabrika önünde toplandı.

“Bu mücadelenin sonunda kazanan biz olacağız”
Türk Metal Sendikası Bolu Şubesi Teşkilatlandırma Sekreteri Ali Bakırkaya grev öncesinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şu anda greve çıktık ve mücadeleye devam ediyoruz. Masada bitiremediğimiz mücadelemiz haklı olarak dışarıda devam ediyor. Bu işi inşallah direne direne kazanacağız. Sizlere desteğinizden dolayı teşekkür ederiz. Mücadelemizin birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu mücadelenin sonunda kazanan biz olacağız. Buna emin olun.”

Bakırkaya konuşmasının ardından, greve çıkan herkesi, Afrin’de şehit olan kahraman askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Maşı’nı okumaya davet etti.

“Direne direne kazanacağız”
Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi ise şu ifadelerde bulundu:

“Ekim ayında ilk oturumumuzu yaptık, toplu sözleşme görüşmelerine başladık. Bugün de 23 Şubat 2018 uygulama kararını aldık. Biz bunu masada bitirmek için çok uğraştık, birçok bir şey istemedik. Bütün işyerleri ne veriyorsa biz de aynısını biz de yapalım, devam edelim, fabrikamızı kalkındıralım. Hem biz kazanalım, hem fabrika kazansın, hem işveren kazansın. Biz bunu istedik, çok bir şey istemedik ama maalesef bu noktaya geldik. Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçmadık. Biz Türk Metal Sendikasıyız, bizim 210 bin üyemiz var. Kadrolarımızla hep birlikte buradayız. Bugüne kadar da direne direne kazanacağız dedik ve öyle de kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." 

Ayrıca çalışanlara da bir uyarıda bulunan Elçi talimatların dışında hareket edilmemesi ve herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Ö.YILMAZ