Kaynaşlı'ya bağlı Çamlıca köyünün, çoğu terkedilmiş evlerden oluşan Koytanlı Mahallesinde yaşayan Ali ve Hacer çiftinin kendilerinden başka kimsesi olmadan süren yalnız yaşamları, altmış ila altmış iki yol arasında bir tarihi geride bıraktı. En büyük sorunları ise, tek gözünü kullandıkları eski evlerinin depremde hasar görmesi nedeniyle aldıkları kredinin geri ödemesinin isteniyor olması...

82 Yaşındaki Ali Perçin ve Eşi 77 yaşındaki Hacer Perçin yaklaşık 60 yıl önce evlenmişler. Ali Perçin, 20 Yaşında evlendiğini dile getirirken, eşi de kendisinin 20 yaşında olduğunu dile getiriyor. Anlaşılan hangisi doğru olursa olsun bu çiftin altmış yıla yakın bir evlilikleri var. Çift Ali Perçin'in üç ayda bir aldığı 250 YTL yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalışıyor.

Hacer Perçin'in sağ tarafı tamamen felçli, baston ile bile güçlükle yürüyebiliyor. Ali Perçin ise iki büklüm, şimdiye kadar apandisit, fıtık ve prostat nedeniyle bir dizi ameliyatlar geçirmiş. Ali Dede ayaklarındaki varisler nedeniyle güçlükle yürürken, banyo olarak kullanılan bir giriş ve bir yatak odasından oluşan evlerinin temizliğini de kendisi yapıyor...

Komşuları ve uzak akrabaları Ahmet Perçin, mahallenin tamamen boşaldığını, halkın büyük bölümünün Üçköprü'ye taşındığını belirtirken, Çiftin bazen kış aylarında Giresun'da bulunan bir akrabalarının yanına gittiğini, ancak bahar gelmeden geri döndüklerini ifade ediyor. Huzur evine gitmek isteyip istemediklerini sorduğumuz zaman ise Hacer Nine gözyaşlarını tutamıyor..

Tüm hastalıklara ve yoksulluğa karşın altmış yıllık bir tarihi birbirine tutunarak geçiren çift, son zamanlarda önemli bir sorunla karşılaşmış. Ali Dede, depremlerin ardından evinin tamiri için devletin verdiği 600 YTL'lik kredinin geri ödenmesi için muhtarlığa tebligat geldiğini söylerken, yaşlı aylığı ile bunu ödemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yaşlı çift, son karşılaştıkları sorunu nasıl aşacağını bilemediği için çaresizlik içinde kendilerine uzanabilecek herhangi bir yardım elini bekliyorlar.