Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde acil durum ve olası afetlere hazırlık amacı ile Hastane Afet Planına (HAP) uygun yangın tatbikatı gerçekleştirildi. UMKE, AFAD ve itfaiyenin de katıldığı tatbikatta yangın söndürme, kurtarma ve tedavi çalışmaları yapıldı.



Tatbikatta senaryo gereği, hastanenin kemoterapi servisinde çıkan yangın sonucunda çıkan dumandan etkilenen hastaların servisten alınıp hastane dışında oluşturulan müdahale alanına tahliye edildi. Yangını fark etmesi üzerine panikle çatıya çıkan başka bir vatandaş ise itfaiye ekiplerinin sepetli aracıyla çıktığı çatıdan kurtarıldı.



Dumandan etkilenen vatandaş Düzce Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken diğer hastalar hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı.



“Gerçeğini aratmadı”
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tatbikatın operasyon şefi Murat Soyuduru hastane yöneticileri, başhekim yardımcısı ve hastane personeline teşekkür ederek, “Tatbikattaki çalışmaları gerçeğini aratmadı. Hastanemizde çıkabilecek gerçek yangınlara ve diğer afetlere de daha hazırlıklı olmak için bugünkü tatbikatımızı başarı ile gerçekleştirdik. Gerekli özveri ve çalışmayı gerçekleştiren tüm katılımcılara teşekkür ederim.” İfadelerinde bulundu.






Haber: H. GÜRSOY