Darıcı Köyü Müezzin Sokak 40 Numaralı viranede yaşayan ve ağır şizofrenik bir sorunları olan Hüseyin ve Murat Yüksel Kardeşlerin dramını ekranlara getirmiştik. Yaptığımız haber üzerine Düzce Valiliği duruma el koydu .

Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, beraberinde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Işıklı ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Oğuz olmak üzere, bir ambulans ile iki gencin yaşadığı eve gitti. Şahin, Hüseyin ve Murat'ın içinde yaşadığı olumsuz koşulları görünce şaşkınlık içinde kaldı.

Gençlerin tedavi icin yaşadıkları yerden ayrılmakta tereddüt etmesi üzerine Şahin ve Işıklı, vaadlerde bulunma yolunu seçtiler. Hüseyin ve Murat, beklenenin aksine son dereci uysal bir tutum içinde kendilerini hastaneyi götürecek olan ambulansa bindiler.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, haberi duyar duymaz Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nü aradığını, konu ile ilgili daha önceden de müdürlüğün bazı çalışmaları olduğunu öğrendiğini söyledi. Konuya duyarlılığından dolayı basına teşekkür eden Şahin, iki gencin ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü, burada gerekli temizlik ve muayenelerinin yapılarak gerekirse bölge hastanelerine veya Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevklerinin yapılacağını söyledi.

Şahin hastanenin sadece tedavi sürecinde bakım hizmeti vereceğini asıl önemli olanın tedavinin ardından bu iki gencin hayatını sürdürmesini sağlamak olduğunu dile getirirken, gençlerin vasiliğini üstlenen amcanın bu iş için yeterli olmadığını, gerekirse bakım hizmetini başkanısın yapmasını sağlamak gerektiğini de söyledi.

Haberlere verilen tepki valilikle sınırlı kalmadı. Darıcı Köyü Muhtarı Mehmet Turgut ile birlikte gençlerin yaşadığı evde incelemelerde bulunan Şahin'e Belediye yetkilileri de katıldılar. Belediye Basın Danışmanı Atilla Gösterişli, Kültür Müdürü Haluk Velioğlu ve Güvenlik Müdürü Ekrem Özçelik de gençlerin yaşadığı evi inceleyerek bilgi aldılar.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin olay mahallinden ayrılmadan gençlerin akrabaları ile görüşerek, daha iyi bakım hizmeti verecek bir yakınları olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Şahin, daha evvel de devletin konuyla ilgilenmesine rağmen bu kez her ay düzenli olarak bakımların yapılıp yapılmadığının kontrol edileceğini söyledi.