Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nce, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

 
Resepsiyona Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın yanı sıra, firma sahipleri ve davetliler katıldı.
 
Resepsiyonda konuşan SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, haftanın önemine dikkat çekerek kurumun projelerini anlattı.

 

Canbasoğlu, “Sosyal güvenlik, Türkiye’de en çok elektronik veri alan bir kurum. Böyle büyük bir kurumda şekil değiştirmek çok kolay değil. 2013 sonlarında gerçekleştireceğimiz yeni sistemde vatandaşlarımız evlerinden sisteme girdiklerinde her şeylerini öğrenebilecekler. Devletin yükünü aldık biz götürüyoruz. 340 tane eylem planımız var. 81 ilde hayata geçirilecek. Her ilden alınan görüşler bir çanakta toplanıyor. Bilişim uzmanlarımızla programlarımızı yapıyoruz.” dedi.
 
Vali Yardımcısı İlhan Turgut ise konuşmasında sigortalı olmanın önemine değinerek kayıtdışı istihdama göz açtırılmadığını vurguladı.
 

Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'na primlerini düzenli olarak yatıran 10 firmaya protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

 
Ayrıca Düzce İl Müdürlüğü’nün haberlerini kamuoyuna ulaştıran basın mensupları da unutulmadı. Basın kuruluşları temsilcilerine de plaketler Vali Yardımcısı İlhan Turgut tarafından takdim edildi.