Yaşadığımız 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından ilimize inşa edilen ve atıl durumda kalan bin 60 adet kalıcı işyerinin İl Özel İdaresi’ne devri de çare olmadı. Devir sonrası özel idareden talepte bulunan çoğu kurum tahsise onay çıkmaması nedeniyle hüsrana uğradı. Yıllardır kullanılmamaları nedeniyle adeta çürümeye terkedilen kalıcı işyerleri, çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere bir çok kurum tarafından isteniyor. Ancak konu İl Genel Meclisi'nde tıkanıyor.
Devrin ardından paylaşılamayan ancak özel idare tarafından talepte bulunan çoğu kuruma hala tahsis edilmeyen kalıcı işyerleri bugünlerde ne yazıkki unutulmuş durumda…

Öte yandan kalıcı işyerlerinden yer tahisisi yapılan bazı kurumlar ise uygun şartların olmadığı gerekçesiyle tek tek özel idarenin kapısını çalarak iptal isteminde bulunuyor. İlk başlarda kapışılan kalıcı işyerleri için bugünlerde geri iadeler de başladı… İl Genel Meclisi'nin aralık ayı toplantılarında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün binaların harap vaziyette olduğu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise işyerlerinin Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Sığınma Evi olarak kullanılmasının uygun olmayacağının gerekçe göstererek tahsislerin iptal edilmesini talep etti.

Belediye ve rektörlük başta olmak üzere talepte bulunan kurumlara verilmeyen, verilen kurumların ise vazgeçmesi nedeniyle adeta İl genel meclisinin elinde kalan işyerleri yine muammada kaldı. Durum böyle olunca kalıcı işyerleri madde bağımlarının yuvası haline gelmeye devam ediyor… Bu gidişle kalıcı işyerleri, ıssız ve tenha yerleri kendilerine mesken edinen madde bağımları ve hırsızları barındırmayı sürdüreceğe benziyor…

Haber;C.ÜSTÜNER