Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “24.11.2012” tarihinde Akçakoca’ya değer katanlar ödül töreninde Düzce’ye verdiği okul sözü hala icraata geçemedi. Bundan iki yıl önce 2014’ün Ekim ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından yapılacak olan 24 derslikli okulun protokolünü imzalamak için Düzce’ye gelmişti. İmzaların atıldığı 30 Ekim 2014 tarihinin üzerinden 8 ay geçti ortada ne bir okul var ne de bir çalışma…

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclis Üyeleri kavgalarla gündemden düşmezken, TOBB diğer illerde söz verdiği okul binalarını bitirmek üzere… Ticaret ve Sanayi Odası içindeki kısır çekişmeler, TSO Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı arasındaki kutuplaşma odaya fayda sağlayamadığı gibi projeleri de bir arpa boy ilerletmiyor. Meclis üyeleri birbiri ile uğraşmaktan Düzce’ye gelecek yatırım fırsatlarını da ellerinden kaçırıyor.  Düzce, yatırımcıları bir bir elinden kaçırırken, komşu il Bolu ünlü işadamları ve büyük yatırımlara kapılarını çoktan açtı. 

1999 depreminden bu yana prefabrik binada eğitim veren Atatürk İlköğretim Okulu, protokolün imzalanmasının ardından prefabrik okuldan kurtulacaktı. Nusrettin Mahallesi'ndeki okul alanına yapılması planlanan 24 derslikli okul, diğer yatırımlar gibi uzun süre sürüncemede kalacağa benziyor.

Haber;E.TAYHAN