Kapanması nedeniyle değişik eleştirilerin geldiği Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi geçen 10 günün ardından dün yeniden hizmet vermeye başlamıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici, Sağlık Müdürlüğünden. yapılan girişimler ve Valilik onayının ardından geçici olarak 5 hemşire takviye edildiğini, bu hemşirelerin 15 gün süreyle çalışacaklarını ifade etti. Dikici, 15 günün ardından tekrar başka 5 hemşirenin yine geçici olarak göreve getirileceğini söyledi.

Birkaç ay sonra hizmete açılması düşünülen üniversite kampüsü içindeki acil konusuna da değinen Dikici yeni hastenenin modern cihazlarla donatıldığını ve modern bir çizgiye sahip olduğunu dile getirdi. Yaşanan hemşire sıkıntısına da değinen Dikici, bu şartlar altında yeni yerde de sorunlar yaşanacağını ifade etti.

Hemşire açığı konusunda ilanların önümüzdeki cuma gününden itibaren resmi gazetelerde de 15 gün süreyle yer alacağını belirten Başhekim Bünyamin Dikici, 24-25 hastane görevlisi talebinde bulunduklarının ilanını verdiklerini sözlerine ekledi.