Düzce’de yağmur ve kanalizasyon hatlarının eski olmasından dolayı yaşanan sorunlar belediyenin başını ağrıtmaya devam ediyor. İsale hatlarının fiziki yapısına ve geçmişinin 1970’li yıllara kadar dayandığını belirten Başkan Keleş, İller Bankası'ndan bu konuda bulunacakları kredi talebiyle çözüm için çalışacaklarını söyledi. Yağmur ve kanalizasyonda hatların eski olmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Keleş, ana isale hattında yaşanan sorundan dolayı önümüzdeki hafta Düzce’nin tamamında suyu kesmek zorunda kaldıklarını dile getirirken konuyla ilgili vatandaşın aklındaki algının nedenlerine değindi.

Her gün su patlağı ortaya çıkıyor

Keleş, “Yağmur suyu ve kanalizasyon konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Hem kanalizasyon hatlarımız hem de yağmur suyu hatlarımızın bir kısmı maalesef çok eskidi. Hepsini yenilemek durumundayız. Her gün su patlağı ortaya çıkıyor. Önümüzdeki hafta bir gün Düzce’nin tamamının suyunu mecburen kesmek zorunda kalacağız. Vatandaşlar su patlağının yanından geçerken ‘Düzce Belediyesi ne kadar aciz bir belediye. Şu su patlağı kaç gündür bu halde, bir türlü ilgilenip tamir etmiyor’ diyordur ama oranın ana isale hattı olduğunu, o isale hattından suyun miktarına göre çıkan suyun çok az bir miktar olduğunu, tamiri için de bütün Düzce’nin suyunun 4-5 saat kesilmesi gerektiğini tahmin etmiyordur. Bu durum, hatların eskimesinden oluşuyor.”

Konuralp’e su deposu yapılacak

Konuralp’in su sorununu ise yapacakları su deposu ile kökten çözeceklerini söyledi. Daha önce Konuralp’te SUKAP kapsamında yapılan çalışmanın bir kısmı olduğuna değinen Keleş, her iki çalışmayı bir araya getirerek konuyu çözüme ulaştıracaklarını söyledi.


Haber:Y.SEVER