Düzne akşam Öncü ekranlarında yayınlanan Yakın Plan programının konuğu Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz oldu.Birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı Kooperatifin yaşadıkları sıkıntı ve rahatsızlıklar konuşuldu. Yılmaz en çok da 5084 Teşvik yasası ile ilmize gelen fabrikalardan yakındı. 40 üstünde fabrika içinden toplam 8 tanesinin kooperatifleriyle çalıştığını ve bu sebepten ötürü rahatsız olduklarını ifade eden Yılmaz Düzceye çivi çakacak katkı sağlayacak fabrikaların gelmesi gerektiğini teşvik bittiği gibi kilit vurup gidecek tekstil fabrikalardan daha çok makina sanayinin düzceye kazandırılması gerektiğini vurguladı. Yılmaz fabrikalara ücretsiz yer tahsisi yapılmış ancak faaliyete geçmemiş yapıların denetlenmesi gerektiğini ve başka yeni yatırımlar için önünün açılması gerektiğini vurguladı.Bu hususta sert konuşan Yılmaz bütün yetkilileri göreve davet etti.

Yeni yasa ile ilgili bir çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz trafik ceza puanlarında adaletsiz davranıldığını,bunlarla ilgili sıkıntıları Ticaret ve Sanayi Odasına bildirdiğini birebir bununla ilgileneceğini ifade ederek Organize Sanayi Bölgesi otoban bağlantı yolu ile ilgili çarpıcı açıklamaları oldu.Yılmaz Organize Sanayi Bölgesi için değil Düzce merkezinin bir girişi olması gerektiğini iddia etti.

148 üyesi ve 350 araç kapasiteleri olan kooperatiflerinin yeri ile ilgili emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz mevcut yerlerinin kendileri için yeterli olduğunu ancak kamyoncuların sıkıntılarının çok olduğunu ve yük bulmakda zorlanıldığını söyledi.Ticaret ve Sanayi Odasının merkezde sıkıştığını bunun ticaret erbabı ile ilişkisinin kesilmesine neden olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yürekli davranıp sağda solda dedikoduyu bırakıp yeni Ticaret ve Sanayi Odasını bizlere kazandıracaklar diye düşünüyorum" dedi.

 

Haber: P. YILDIRIM