Çeşitli bahanelerle telefonla ulaştıkları vatandaşlardan para koparmaya çalışan dolandırıcılar yine iş başında! Şu günlerde Düzce’deki vatandaşları telefonla arayan kurnazlar, “Sigorta için taahhüt verdin, parayı ödemezsen ya da iptal etmeye kalkarsan ceza alırsın!” şeklinde tedirgin ederek PTT’ye para yatırması yönünde baskı yapıyor. Dolandırıcıların ağına düşürmeye çalıştığı Zeynep Aksu adlı vatandaş ise durumdan şüphelenerek gittiği iki bankada hakkında taahhüt verdiği bir sigorta sözleşmesi olmadığını öğrendi. Bunun üzerine dolandırıcıların aynı yönteme başvurarak diğer vatandaşları mağdur etmemesi için geldiği Öncü TV’de hem yaşadığı olayı anlattı hem de uyarılarda bulundu.
  
“450 TL ödemezsen cezalı şekilde 2 bin 800 TL ödersin”
Kendisine telefonla ulaşan dolandırıcının, “Özel sigorta ile alakalı bankaya taahhüt verdiniz. Taahhüt verdiğiniz 450 TL’yi saat 17:00’a kadar PTT Şubesi’ne ödemeniz gerekiyor. Ödemez ya da iptal ederseniz cezalı şekilde 2 bin 800 TL ödemeniz gerekiyor.” dediğini söyleyen Aksu, bunun üzerine telefondaki kişiye “Banka nasıl bana sormadan benim imzamı alarak böyle bir şey yapar?” diye sorduğunu söyledi.

Soluğu bankalarda aldı
“Banka kredi çektiğiniz veya bir şeye imza attığınız zaman bunu size hissettirmeden bu şekilde yapıyor, kendini korumaya almak için müşterilere böyle bir şeyden bahsetmiyor.” cevabı aldığını belirten Aksu, bunun üzerine soluğu bankada aldığını söyledi ve şunları kaydetti:
“İki tane bankayla çalışıyorum. Benden habersiz nasıl böyle bir şey imzalatır diye bankaya gittim. Bankaya girdim zaten sinirliydim; “Siz benden habersiz nasıl imzamı alıp taahhütlü bir şeye sevk edersiniz?” dedim. Bankadakiler bana “Hayır kesinlikle böyle bir şey olmaz, banka sizi aramaz, bununla ilgili herhangi bir şey söylemez. bu tamamen dolandırıcılık.” dedi. Diğer bankaya gittim o da aynı şeyleri söyledi.”

“Bankaya gitmeseydim parayı ödeyecektim”
Bankayla konuşmaya gitmeseydi dolandırıcıların istediği parayı ödeyeceğini söyleyen Zeynep Aksu, diğer vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini söyledi.

“Dikkatli olun!” uyarısı
Aksu, “Arayan kişi parayı saat 17:00’a kadar PTT’ye ödemem gerektiğini söyledi. Ben de bankalara sormasaydım gidip ödeyecektim. Vatandaşlara dikkatli olması için buradan uyarıyorum. Çünkü savcılığa da gitsem, şikayet de etsem numarasını değiştirir dolandırıcı yine devam eder.” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER