Uzun zamandır inşaatı devam eden ve tamamlanması ödenek engeline takılan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için İl Divan Heyeti’nin çalışmaları sonucunda bulunan ödenek için onay geldi. Ödeneğin onaylanması ile birlikte hastane inşaatı çalışmaları ivme kazanacak.

Kısa bir süre önce yeniden faaliyete geçen İl Divan Heyeti, Düzce Üniversitesi’nin en önemli ve prestijli yatırımlarından olan Tıp Fakültesi hastanesi için arayışa girmiş, üyelerden Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, bur süredir Milli Eğitim Bakanı’nın onayını bekleyen 2008 yılına ait 8,5 Milyon TL’lik ödeneğinin serbest bırakılması için girişimlerde bulunmuştu.

Ödeneğin serbest bırakılması Düzce Üniversitesi’nin hastane inşaatı için 2008 yılı yatırımlarına başlayabilecek. Hastanenin tamamlanması Düzce’de sağlık hizmetlerinin standartlarının yükselmesine neden olacak.

 İl Divan Heyeti Sekretaryasının girişiminin kısa bir sürede sonuçlanmasının, temel meselelerde sivil inisiyatifin ne kadar önemli olduğuna işaret ettiği değerlendirmesi yapılıyor.