Düzce Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, 16 Eylül Ozon Tabakası'nı Koruma Günü dolayısıyla "Doğa İçin Sen de Bir Fırça At" etkinliği düzenledi.

Anıtpark'ta düzenlenen etkinlikle giderek artan küresel ısınmaya dikkati çekmek isteyen gençler, kurdukları standa gelen misafirlerine "Doğa için sen de bir fırça at" diyerek, çocukların çevre bilinci aşılamayı hedefliyor.

.Düzce Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Seda Satılmış, yaptığı açıklamada, bu günün "Ozon Tabakası'nı Koruma Günü" olduğunu hatırlatarak, atmosferde 389 milyon karbondioksit parçacığının bulunduğuna dikkati çekti.

Dünyada bulunan karbondioksitin 350 milyonu aşmasıyla küresel ısınmanın meydana geldiğini belirten Satılmış, "Küresel ısınmadan dolayı buzullar eriyor, iklimler değişiyor, kuraklık başlıyor. Biz de gençler olarak dedik ki, Türkiye'de yapılan bu hareketi, Düzce'de de başlatalım ve en azından geleceğimiz olan çocuklarımıza bugünden ağaç dikmeyi, çevremizi korumayı öğretelim" dedi.
Satılmış, yapılan etkinliğin Orman İşletme Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi Gençlik Meclisi'nin ortaklaşa bir çalışmasını olduğunu bildirerek, vatandaşlara attıkları her fırça darbesi sonunda 1 adet ücretsiz fidan verdiklerini ve "Doğa İçin Sen de Bir Fırça At" dediklerini ifade etti.

Düzenledikleri etkinliğe ilginin beklenilenden çok daha fazla olduğunu dile getiren Satılmış, "Özellikle çocuklar çok meraklı, sonuçta boyama söz konusu olunca çocuklar çok ilgi gösteriyor. Bizim de hedefimiz çocukların aklında bir şeyler oluşturmaktı. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Haber; R. BAL