Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve yabancı ortağı Toreador tarafından Düzce'nin Akçakoca ilçesi kıyılarında çıkarılarak BOTAŞ hattına verilen doğal gaz için 4 platformun kurulması için şehir merkezinin 7 mil açığında kuyu açma çalışmalarına başlandı.
TPAO yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Akçakoca'nın yaklaşık 7 mil açığında ''Batı Ayazlı'' platformunun kurulması için kuyu açma çalışmaları Romanya'dan gelen Platform gemisi tarafından başladı. Yetkililer, 2 bin 500 metrede doğal gaza ulaşılacağını tahmin ettiklerini belirterek, 15 gün içinde de kuyunun açılması için ilk sondajın vurulacağını ve böylece Akçakoca'nın 4. doğal gaz üretim platformu ''Batı Ayazlı'mın kurulacağı bilgisini verdiler. 2003 yılında Karadeniz'de başlanan doğal gaz arama çalışmaları Düzce'nin Akçakoca ilçesi Karadeniz açıklarında 2004 yılı içerisinde Ayazlı-1 kuyusunda gerçekleştirilen doğal gaz keşfinden sonra arama ve sondaj çalışmaları her yıl devam etmiştir.
Yapılan sondajlar ile açılan kuyular ile kurulan 3 platformdan, elde edilen doğal gaz 2007 mayıs ayında TPAO Akçakoca Çayağazı Proses Tesisleri'ne verilerek ulusal hatta verilmişti. Yapılan çalışmalarla yılda ortalama 4,1 milyon metreküp üretim planlanıyor.