Törene, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, DERGAZ Bölge Müdürü Mustafa Doğan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Albayrak, 24 Kasım 2010 tarihinde başlanan doğalgaz döşenmesi çalışmalarında uzun bir yol alındığını belirterek, ''Doğalgaz kullanımı ile yılda 10 milyon TL kar elde edilecek. 1 Ekim 2011 tarihi ile tüm evlerde doğalgaz kullanılacak. Herkesi abone olmaya davet ediyorum. Ne kadar çok abonelik olursa, doğalgaz talebi artarsa çalışmalar daha da hızlanacak. Çünkü DERGAZ'ın çalışma süreci 5 yıl. Abonelik olduğu sürece çalışmalar bitirilecek'' diye konuştu.

DERGAZ Bölge Müdürü Mustafa Doğan, Akçakoca'da 40 km'lik doğalgaz hattının tamamlanmasına çok az süre kaldığını belirterek, ''Ekim ayı içerisinde doğalgaz evlere ve işyerlerine verilecek. Akçakoca'da 600 binanın önüne kutuları yerleştirdik ve 6 bin kişinin doğalgaz kullanımı sağlandı. Akçakoca kendi gazını kullanacak. Abonelik bedeli sayaç dahil 332 lira 70 kuruş. Kredi kartına 8 taksit yapılmakta'' dedi.

Doğan, doğalgaz kullanıcılarının yetkili firmalarla iş birliği yapmaları gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Akçakoca Belediye Başkanı 1 no'lu abonelik belgesini imzalayarak törenle abone oldu.

Haber; R. BAL