Çilimli ilçesi doğalgazına kavuştu. Yaklaşık bir yıldır çalışmaları devam eden Çilimli doğalgaz çalışmaları sonunda bitirildi ve doğalgaz bugün yapılan törenle Çilimli’ye verildi. Cuma namazının ardından Çilimli Belediye Meydanında yapılan törende konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, doğalgazın kısa sürede insanların hizmete sunulmasında devletin yanı sıra özel sektöre devrinin de önemli olduğunu ifade etti.

Şahin, “Doğalgaz insanların hizmetine sunuldu. Bunda hem devletin kararlılığı hem de bu işin özelleştirilmesinde büyük önem var. Doğalgaz ihtiyaçlarımızdan bir tanesi. Abone olmayı düşünen vatandaşlar varsa ben onları abone olmaya davet ediyorum.” Dedi.

Çilimli’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Vali Şahin, Vali Yardımcılığı döneminde Çilimli’ye vekâleten baktığını hatırlattı.

Şahin, “Çilimli tabi benim üzerimde hakkı olan bir yer. O gün prefabriğin konteynerin olmadığı yerde beni lojmanda misafir ettiniz. Bu nedenle Çilimli’ye iki defa gelme zorunluluğu hissediyorum.” Şeklinde konuştu.

BUNU BÜYÜTMEK GEREKMİYOR

Vali Şahin’den sonra kürsüye çıkan Milletvekili İbrahim Korkmaz, bunun büyütülmesi gerekmeyen bir şey olduğunu ifade etti.

“Doğalgazın Düzce’ye gelişmesi için ilk fizibilitesini yapan kişiyim. Ama uzun zamandır hayata geçemiyordu. Tabiri caizse yılan hikâyesine dönmüştü. Ama bunu büyütmek gerekmiyor. Ama biz bunu uzun yıllar bekledik tabi. O yüzden büyütüyoruz. Dış ülkelerde bunu sorun bile etmiyorlar doğalgaz varmış yokmuş çok önemli değil. Doğalgaz rekoltemizi yeterince kullanamıyoruz. Ülkemizde doğalgazımız bir hayli fazla ama kullanamıyoruz.”

Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez de yaptığı konuşmasında doğalgazın kendileri için önemli olduğunu ve kurumlara en kısa zamanda doğalgazın verileceğini belirtti.

Daha sonra konuşan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, “Çilimli’ye doğalgazı getirmekle hayal diyenlerin hayalini gerçekleştirdik.” Dedi.

Son olarak konuşan Dergaz Genel Müdürü Mustafa Doğan, Çilimli’nin % 30’unun doğalgaza kavuştuğunu ve 600 konuta ulaşarak doğalgaz hattını çektiklerini ve 166 aboneleri olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından doğalgaz düğmeye basılması ile temsili olarak Çilimli’ye verildi.Yapılan törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Milletvekili İbrahim Korkmaz, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Doğalgazın verilmesinin ardından vatandaşlara pilav ikramında bulunulurken protokole de yemek ikramı yapıldı.

Haber; R. BAL