Akçakoca uzun süredir beklediği doğalgaza sonunda kavuştu. Düzenlenen doğalgaz açılış töreni ile ilçede doğalgaz kullanımına başlandı.

Akçakoca Belediyesi tarafından, Çarşı Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Vali Vasip Şahin, Düzce Eski Milletvekili Yaşar Yakış, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve ilçe belediye başkanları ve kaymakamları ile vatandaşlar katıldı. Çilimli’de yapılan törene katılan Düzce Milletvekillerinin ise Akçakoca’daki törene katılmaması gözlerden kaçmadı.

Açılış töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Akçakoca’nın hemen kıyısından gazın çıkıp Akçakoca’da kullanılamıyor olması bir eksiklikti. Bugün bunu gidermiş olmanın mutluluğunu devlet adına da yaşıyorum” dedi.

İlçeye doğalgaz gelmesinde önemli rol oynadığı bilinen Düzce Eski Milletvekili Yaşar Yakış, yaptığı konuşmada “Akçakocalara verilecek hizmetin sonu yoktur” diyerek Akçakoca’nın ve Akçakocalıların verilen bütün hizmete layık olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, doğalgazın ilçeye ekonomik anlamda büyük katkılarının olacağını ifade ederek doğalgazla beraber nüfusunda artacağını söyledi.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin düğmeye basması ile doğalgaz temsili olarak Akçakoca’ya verildi.

Haber; S. KAŞKIR