Araçların yenilenmesi şartıyla 2013 Mart ayında ihalesi yapılan Düzce Belediyesi Özel Denetimli halk otobüsleri nihayet hizmete girdi. Erguvan renkli 30 adet otobüs bugün Belediye meydanında yapılan tören sonrası sefere başladı.

 

Belediye meydanında mehteren takımının gösterisinin ardından konuşan belediye başkanı İsmail Bayram, Düzce halkının layık olduğu toplu taşıma hizmetine kavuştuğunu söyledi.

 
Bayram, hizmete giren otobüslerin doğalgazla çalıştığını ve çevreye duyarlı olduğunu söyleyerek " Belediye hizmetlerinin saymakla bitmez ama toplu taşıma 30 bin kişinin yararlandığı bir hizmet olduğu için önemli. Bugünkü otobüslerimiz ve diğer otobüslerimiz aşama aşama doğalgazla çalışan çevreye duyarlı otobüsler haline gelecek. Bu da Düzce'deki hava kirliliğini önleme adına önemli. Otobüslerimizi seçerken bugüne kadar toplu taşımada bize gelen şikayetleri önümüze koyduk. Size layık olan hizmeti vermek için gece gündüz çalıştığımızı ifade etmek istiyorum."dedi.
 

Bayram'ın konuşmasının ardından sefere başlayan otobüsler için dualar eşliğinde kurdela kesimi yapıldı.

 
Törenin ardından şöför koltuğuna ilk önce Belediye Başkanı İsmail Bayram geçse de ilk deneme sürüşünü Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu yaptı. İlk denemeyi yapan Kaşıkoğlu ve Bayram, yeni otobüslerin Düzce'ye hayırlı olmasını diledi.
 
 
 

Kalıcı Konutlar-Merkez arasında çalışacak olan yeni otobüslerde