Bolu ve Düzce Doğa Okulları tarihin dönüm noktalarından biri sayılan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününün Pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla bugün birer anma programı düzenledi.

Düzce Doğa’da muhteşem anma tören
Düzce Doğa Okulları’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Düzce Doğa Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sinan Güler yaptı.

Konuşmanın ardından 9 Fen sınıfı öğrencisi Naz Ertuğrul, Düzce Doğa Okulları Türk Dili ve edebiyatı Öğretmeni Özgü Direk Ertuğ’un Sarıkamış ve Çanakkale Şiiri’ni okudu.



Daha sonra Düzce Doğa Okulları 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin kodlama ve robotik dersinde kullandıkları mayn kraftta blokları kullanarak küçük b ir “Çanakkale Dünyası” oluşturdular. Ardından 5, 6 ve 11.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryoyu sahnelediler.




Bolu Doğa mest etti
Bolu Doğa Okulları’nda hazırlanan anma töreni de mest etti. Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Çanakkale Şehitleri’ni anlatan şiirlerle devam etti. Doğalı öğrenciler parmaklarına kınalarını yakarak askere gönderen anne ve eşleri canlandıran bir tiyatro gösterisi sergiledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  ve askerlerinin anlatan gölge oyunu ise izleyenleri mest etti.









Haber: Ö.YILMAZ