12 Kasım depreminin 14.yılı dönümü sebebiyle ilimizde konferans düzenlendi.Gerçekleştirilen konferansa Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı İsmail Bayram , Düzce İl Afet Müdürü Ali Kartal Düzce Afet Ekibi başkanı ve ekibi katıldı.Marmara depreminin gerçekleştiği Yalova, Düzce, Adapazarı, Bolu' da seminerler düzenleyen Doğu Marmara'da afet yönetimi ekibi ilk olarak Düzce'de konferans verdi.

 

 



Ekibin yurtdışı ortaklarından olan İtalya'nın afetlere karşı aldığı önlemler ve bölgesel faaliyetleri anlatıldı. Konuşmayı İtalya marka afet yönetimi başkanı gerçekleştirdi. Konferansa Yalova ve Adapazarı afet ekibi ekipmanlarıyla beraber katıldı.

 



Düzce Arama Kurtarma aracınında getirildiği konferansta Vali Ali İhsan Su aracı incelerken araçtaki ekipmanlar hakkında bilgiler aldı.

 



Vali Ali İhsan Su konferans sonrasında düzcenin deprem izlerinin silindiğini ve daha iyi yerlere geleceğini belirtti. Su; yeni yapılaşmaların gerçekleştiğini ve artık Düzcede depreme ait hiç bir izin kalmadığını belirterek daha iyi konumda olunacağını söyledi.

 

Haber: S. MELEN