Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün katkılarıyla her haftasonu düzenlenen Kültür Günleri devam ediyor. Kültür Günleri bu hafta iki güne yaydı. Düzce’de bugün öğle saatlerinde başlayan etkinliklerle Belediye meydanında dolu dolu bir gün geçirildi.

 



Düzce Kültür Günleri, Düzce Belediyesi Sergi Salonu’nda Ayla Akyol ve Akyol Sanat Evi Ressamlarının eserlerinin yer aldığı "Mabetlerimiz" adlı serginin açılışıyla başladı.

Karakalem ve yağlı boya tabloların yer aldığı sergi 3 gün boyunca Düzcelilerin beğenisine sunulacak.

 


Düzce Belediye Meydanı da bugün oldukça hareketliydi. Düzce’de Kırım, Abhaz, Roman gibi dernekler kendi kültürlerini açtıkları stantlarla sergilerken, yöresel ürünleri ikram ettiler.

Stantları gezenler, bir yandan birbirinden lezzetli ikramları tattı bir yandan da açılan açılan kitap ve hediyelik eşya dükkanlarını inceledi.



Etkinliğe gelen minik öğrenciler ise kitap hediye edildi, boyama yaparak keyifli dakikalar geçirdi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva tarafından 14 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyeler hediye edildi.

Belediye meydanında okunan ilahilerle kulakların pası silinirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait down sendromlu vatandaşlardan oluşan 15 kişilik sıra gecesi grubu alana gelenleri coşturdu.



Sıra gecesi grubu söyledikleri türkülerle keyifli dakikalar yaşattı, gösterdikleri zeybek performansı ile büyük alkış aldı.

Makedonya ve Sırbistan'dan gelen Uluslararası Halk Dansları Grubu da etkinliğe renk katanlar arasındaydı.

 

Haber: S. Kaşkır                                                                                                    Fotoğraf: Y. Sever