İki gün önce tüm yurtta etkili olduğu gibi Düzce'de özellikle de Akçakoca'da etkili olan dolu yağışı nedeniyle köylerde ciddi oranlarda hasar oluştu. Doluların yumurta büyüklüğünde olması ise yaşanan durumu gözler önüne serdi. Yumurta büyüklüğündeki dolu nedeniyle Akçakoca'daki Esmahanım, Uğurlu ve Karatavuk Köylerindeki evlerin çatılarındaki kiremitler kırıldı, evlerde ve arabalarda ciddi maddi hasar meydana geldi.

Yaşanan durumu sorduğumuz Esmahanım Köyü sakinlerinden Ruhi Kap yaşadıkları durumu anlatarak “Yaklaşık 6 aydır yağmur yağmasını bekliyorduk ama bu kadar ciddi şekilde adeta yumurta büyüklüğündeki dolu yağışını beklemiyorduk. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı sırasında öleceğimizi sandık. Allaha şükür ki maddi hasarla bu sorundan kurtulduk. Evlerde, arabalarda ciddi hasarlar oluşurken catılarımızda hasarlar oluştu. Ben hayatımda ilk kez bu kadar büyük dolu yağışına şahit oldum. İnşallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız. Fındık fiyatı, ekonomi derken bu durumda köyde oturan insanları olumsuz etkiledi.” şeklinde konuştu.

İki gün önce saat 17:00 sıralarında başlayan yağmurun ardından etkili olan dolu yağmuru yaklaşık 4-5 dakika sürdü ve bir çok ev yumurta büyüklüğünde yağan dolunun etkisi ile hasar gördü. Evlerin çatılarında arabalarda, dolu ayrıca tarla bağ ve bahçelerde maddi hasar oluşmasına da sebep oldu.