Türkiye’de son üç yılda karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 11 bin 270 kişi hayatını kaybederken, 78 bin 982 kişi yaralandı. Geçen yıl ramazan bayramında yaşanan 846 kaza sonucunda 61 kişi hayatını kaybederken, 785 kişi de yaralandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2013 yılında yaşanan kazaların yüzde 88,69`u sürücü hatası olduğu tespit edildi. Bayram dönüşü trafik kazası ihtimalini en aza indirmek için ne yapmak lazım? İşte uzmanların hayat kurtaran öneriler.
Kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç bakımlarının ve periyodik muayenelerinin zamanında yapılması gerekir. Araçların fren, balata, lastik, ön takım,elektrik sistemi, hidrolik sistemi, motor yağı ve anti friz gibi konularındaki bakımlarını yetkili servislerde yapın.
Araçlarınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edin. Kış aylarında olmasak da bölgesel ve coğrafi olarak ülkemizde pekala mümkün olabilecek buzlanma ve kaygan yol gibi nedenlerle oluşabilecek kazaları önlemek için araçlarında mutlaka zincir bulundurmalıdırlar.