Düzce'den sonra en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atılacak Akçakoca'da çalışmalar hızlandı. Proje için son rötuşlar atılıyor. Akçakoca Cumhuriyet Meydanı ve barınağın üst kısmında uygulanacak Kentsel Dönüşüm Uygulama Projesi, İstanbul’da masaya yatırıldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin ve sorumlu teknik personelinin katıldığı toplantıda tüm detayları ile ele alındı. Yemenici, toplantıya  başkan yardımcıları ile Akçakoca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü heyeti ile birlikte katıldı.

Hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor

Liman içi ve çevresinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin yazılı bir açıklama ile bilgiler veren Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, son aşamaya gelinen Kentsel Dönüşüm projesinde konseptin belirlendiğini vurguladı. Yemenici, “Yaptığımız toplantıda konu tüm detayları ile masaya yatırıldı. Nihai projenin çizimi kararı alındı. Bundan sonra konuyu kamuoyuyla paylaşacağız ve hak sahipleri ile görüşmelerini başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Projenin mimarı da Düzceli

Kararı alınan ve kısa sürede çizimine başlanacak nihai proje sonrası Akçakoca Cumhuriyet Meydanı ve Liman çevresinde köklü değişikliklerin gerçekleştirileceği ve bölgeye yeni bir yüz kazandıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini belirten Başkan Yemenici, şunları kaydetti: “Akçakoca’nın imajına çok olumlu katkı sağlayacak projenin mimarının Akçakocalı bir hemşehrimiz Murat Yılmaz olduğunu da övünerek belirtmek isterim.”

İnşaat yoğunluğu olmayacak 

İnşaat yoğunluğunun olmayacağı proje içinde büyük bir ticaret ve alışveriş merkezi ile konutların yer alacağını belirten Başkan Yemenici, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: “Şehir meydanı yapılacak düzenlemeler sonucu çok daha büyüyecek, yeşil doku çoğaltılacak gezinti alanları yer alacak. Nihai proje çizim çalışmaları ve sonraki süreçte çalışmalar çok hızlı bir şekilde sürdürülecek olup hedefimiz bu dönemimiz içinde dönüşümü tamamlamaktır.”

Haber;C.ÜSTÜNER