Düzce Valiliğinden usul hatası olduğu gerekçesiyle ikinci kez geri dönen D-100 Revizyon İmar Planı, İl Genel Meclisi’nde yerel seçimler öncesi bir önceki meclis tarafından yeniden görüşülerek onaylanmıştı.


D-100 İmar Planının yeni hali 24 Mart 2014 – 24 Nisan 2014 tarihlerinde askıda kaldı. 1 aylık süre içinde imar planlarına 546 adet itiraz geldi. İl Genel Meclisi askı süresi içerisinde gelecek olan itirazları görüşmek üzere bugünkü toplantıda karar aldı. İtirazlar İl Genel Meclisi tarafından görüşülerek karara bağlanacak ve D-100 Revizyon İmar Planları bu süreç sonunda kesinleşecek. 1 aylık askı süresince gelen ciddi itiraz sayısı dikkat çekti.


İmar planları, Yıllar önce yapılan işyeri, konut ve ticarethanelerin daha düzenli ve kullanımının legal olması için hazırlanmıştı. 2011 yılında gündeme getirilen ve Kaynaşlı’dan Gümüşova’ya kadar uzanan D-100 karayolunun her iki yanından imar düzenlemeleri yaklaşık 3 yılda tamamlanabildi. Onaylanma sürecinde valilik ve il genel meclisi arasında gelgitler yaşanan planlara gelen itiraz sayısındaki fazlalık, itirazların görüşülüp uygulamaya geçmesinin de zaman alacağını gösteriyor.

 

 

Haber;S.Kaşkır