Düzce Merkez'e bağlı Tokuşlar Köyünde eski bir evin alt katında yalnız başına yaşayan 74 yaşındaki Nuriye Örnek, ekranlara, geçen sene evinin önünden geçen DSİ Kanalının taşması nedeniyle sular altında kalması ile gelmişti. Bu yaz bir süreliğine İstanbul'da yaşayan kızının yanına giden Örnek, geri döndüğünde evirir yeniden sular altında kaldığını gördü.

Evinin yanındaki kanala her su verildiğinde taştığını belirten Nuriye Örnek, bu sorun nedeniyle evinde yaşamaktan bıktığını, evinin su basmaktan kurtarılmazsa evini de tarlasını da satacağını söyledi.

Eşinin 13 Yıl önce hayatını kaybettiğini, Yenikent'te yaşayan bir oğlu olduğunu söyleyen Nuriye Örnek, bahçesinde ektiği ürünleri nedeniyle oğlunun yanına taşınmak istemediğini belirtirken, akan suyun bahçesini de mahvettiğini dile getirdi.

Nuriye Örnek, kızlarının durumunun iyi olmadığını, kendisinin de evinde oturamadığını anlatırken, yaşadığı tüm talihsizlikleri bir anda yeniden yaşıyor. Çaresiz olduğunu dile getiren yaşlı kadın yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.