Soma'da yaşamını yitiren madenciler için dualar hiç kesilmiyor. Bugün de Cedidiye Camii önünde Cuma Namazı sonrası namazdan çıkanlar saf oluşturarak yaşamını yitiren maden işçileri için gıyabi bir cenaze namazı kıldı. Namaz öncesi Emekli Din Kültürü Öğretmeni Halis Kırca, konuşma yaparak cemaate televizyonlarda ve internette dolaşan maden işçilerinin görüntülerinden, o hepimizin yüreğini yaralayan maden işçisinin "çizmemi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" lafından bahsetti ve yaşanan maden faciasından sorumlu olan birileri varsa iki tarafta da hesabının sorulmasını istedi.



Ardından cemaat Emekli Din Kültürü Öğretmeni Halis Kırca'nın arkasında saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı ve maden ocağında yaşamını yitirenler için Fatiha okudu.




Kırca namazın ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve Allah hiçbirimize böyle bir acı göstermesin diyerek üzüntüsünü dile getirdi.



Kırca, " Allah hiçbirimize böyle bir acı göstermesin. Onlar uzak diyarlardalar sesimizi duyamıyorlar ama gönlümüzde acılarını hissediyoruz. Geride kalanlarına sabırlar diliyoruz. Rabbim inşallah hiç bir çocuğu ağlatmaz" şeklinde konuştu.



Halis Kırca'nın konuşmasının ardından cemaat dağıldı.