Konuralp'te bulunan İl Müftülüğü'ne bağlı Kız Kur'an Kursuna yeni bina yapımı için ilk adım bugün atıldı. Mevcut Kur'an Kursu'nun bulunduğu alana yapılması düşünülen 200 kişi kapasiteli Kız Kur'an Kursu'nun inşaatı, protokolün katıldığı temel atma merasimiyle başladı.

 

 

Törende protokolün yanı sıra Kız Kur'an Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerde hazır bulundu. Temel atma merasimi Merkez Kültür Camii İmamı Hafız Bekir Gülbahar'ın Kur'an tilavetiyle başladı.


Vali İhsan Su kısa bir konuşma yaparak inşatına başlanacak Kur'an Kursu'nda öğrencilere hem Kur'an öğretilecek hem de öğrenilecek diyerek herkese teşekkür etti.


İl Müftüsü Selami Emen konuşmasında yapılacak Kur'an Kursu hakkında bilgi verdi. Emen, arsanın rahmetli Bedrettin Çalışkanoğlu tarafından finanse edildiğini 4 bin 285 metrekare kapalı bir alan üzerinde 3 milyon TL'yi aşan bir maliyetle yapılacağını ve bu kaynağında tamamen hayırseverlerin desteğiyle sağlanacağını dile getirdi.


Yapılan protokol konuşmalarının ardından Vali Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş temel atmayı dualarla eşliğinde başlattı. Tören yapılan aşure ikramıyla son buldu.

 

Haber:Y.SEVER