Kardüz’e kayak merkezi, Gölyaka Kültür Park’a ise golf sahası yapılması için uzun yıllardır yatırımcı bekleyen Düzce’ye firmaları çekmek için girişimler devam ediyor. Yurt içindeki tanıtım seferberliğinin yanı sıra artık ülke sınırları dışında da tanıtıma ağırlık veriliyor. Bu doğrultuda Düzce Valiliği, 24-27 Nisan tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen Arabian Travel Market Turizm Fuarı’na katıldı.

138 farklı ülkeden 2 bin 785 kuruluşun ve yaklaşık 40 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı 800 metrekarelik bir stand kurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Düzce Valiliği’ne Türkiye bölümü içerisinde bir stand ayırarak Düzce tanıtımına olanağı sağladı.

Fuar boyunca 32 farklı ülkeden dünyaca ünlü otel zincirleri, seyahat operatörleri, havayolu şirketleri, turizm otoriteleri, gayrimenkul geliştirme firmaları ve yatırımcılarla 170 adet birebir görüşme yapılarak, Düzce’nin turizm potansiyeli ve yatırım olanakları anlatıldı. Ayrıca standa ilgi gösteren yüzlerce turiste ilin güzellikleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Fındık başta olmak üzere yöresel ürünlerin ikram edildiği ziyaretçiler, tatillerini geçirmek üzere Düzce’ye davet edildi. Türkiye Standı’nın ana ekranlarında Düzce tanıtım filminin gösterildiği anlarda bir çok yabancı firmanın gözü Düzce standına çevrildi. Tanıtım filmini izleyerek Düzce’ye gelmeye karar veren Medine ve Cidde’de otelleri olan yatırımcılar ile Çinli bir gayrimenkul geliştirme firmasına Düzce’deki yatırım olanaklarını anlatıldı.