Düzce’nin zaman içinde çözülmezliğe bürünen sorunlarından biri olan D 100 Karayolu’nun duble yola dönüştürülmesi için çalışmalar yeniden başladı. Çalışmalar için daha önce işi üstlenen firmanın tasfiyesi beklenmeyecek.

Düzce ve Cumayeri sapağı arasında kalan D 100 Karayolu’nun tamamlanması için hazırlıklar tamamlandı. Özel idare makine parkının eksiklerini tamamlıyor. Bayındırlık ise daha önce aynı işi üstlenen firma ile yapılan sözleşmenin feshi ile ilgileniyor. Yapılan görüşmelerde firmanın güçlük çıkarma cihetine gitmediği ve sözleşmenin feshi ile birlikte, tasfiye sürecinin tamamlanmasına gerek kalmaksızın çalışmalara başlanabileceği ifade ediliyor. Bu durumda tek engel olarak çalışmalara başlanabilecek sıcaklık değerlerine ulaşılması kalıyor.

Bilindiği gibi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel İl koordinasyon kurulu toplantısında bu yılın Duble yol yılı olacağını, özel idare’nin makine parkının kapasitesinin bu amaçla diğer kurumlardan alınacak destek ile güçlendirileceğini ve havaların ısınması ile birlikte çalışmalara başlanacağını söylemişti.

Gölyaka ve Düzce arasındaki karayolunda duble yol çalışması uzun süre önce başlamış, ancak üstlenici firmanın ekonomik açıdan sıkıntıya düşmesi nedeniyle tamamlanması mümkün olamamıştı. Ancak firma karayolu inşaatı için yaptığı altyapı çalışmalarını tamamladığı için önceki sözleşmenin feshi ve bu firmanın tasfiyesi gerekiyordu.