“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” Projesi (VABpro) kapsamında yürütülen “AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Programı” çerçevesinde AB’nin marka şehirlerinden biri olan Dubrovnik / Hırvatistan’dan, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen HRASTİC’in de katıldığı bir heyet eko-turizm, kent markalaşması ve kent planlaması konusunda işbirliği yapmak üzere 08-09-10 Eylül 2014 tarihleri arasında Düzce Valiliğini ziyarete gelecek.


14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Şehir Eşleştirme Konferansı’nda Düzce İli AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Salih Karabulut’un başkanlığında oluşan bir heyet, 33 AB ülkesinin şehir ve bölgelerinden gelen heyetlerle yoğun görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda, eko-turizm, kent markalaşması ve kent planlaması konusunda çalışmalar yapan Dubrovnik / Hırvatistan ile ortak faaliyetler yürütmek için “Şehir Eşleştirme Programı Niyet Mektubu” imzalandı. Ardından Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve TSO başkanı Fahri Çakır’ın içinde bulunduğu heyet Haziran ayında Hırvatistan’ı ziyaret etmişti.


“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” Projesi (VABpro) nedir?



“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi”; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirildi. Söz konusu proje ile İl AB Daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulları’nın etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artırılması ile valiliklerin AB’ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Haber:S. Kaşkır