Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Celalettin İçmeli, “Çevre Koruma ve Kontrol Programı gün geçtikçe artan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sektörde aranan eleman olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca, üretim yapan, atık/atıksu oluşturan birçok firma Çevre Teknikerlerine ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdir. Okulumuzda, öğrencilerimizin çok yönlü gelişmeleri adına bilindiği üzere pek çok firmaya teknik geziler düzenlenmektedir. Böylelikle, öğrencilerimizin çok yönlü gelişmelerini sağlanmaktadır.” Dedi.

Içmeli, Öğrencilerin, mezun olduklarında Atıksu, İçme Suyu Arıtma Tesislerinin Autocad ile projelendirilmesini bilmekte, çevre analizlerini yapabilmekte, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 gibi kalite yönetim sistemleri konularında yetkin olmakta, özellikle piyasa tecrübesine sahip Çevre Mühendislerinden aldıkları eğitimle ÇED raporu hazırlayabilmekte, Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğünden gelen Çevre Mühendislerinden çevre mevzuatlarını öğrendilerini dile getirerek “Daha önceleri ara eleman olarak tanımlanan Teknikerliğin nitelikli ana eleman olarak değiştiği günümüzde öğrencilerimizin Ülkemize sağlayacakları katkının bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Anlaş A.Ş. ve Düzce Realkom firmaları ile imzalanan protokol kapsamında başarılı olan öğrencilerimize burs, staj ve mezun olduklarında iş imkanı sunulmaktadır. Nitekim, protokoller kapsamında başarılı öğrencilerimiz çalışmaya başlamışlardır.” Şeklinde konuştu.

Anlaş A.Ş. ve Realkom A.Ş. ile imzalanan protokolün daha birçok protokole ön ayak olacağını düşündüğünü ifade eden İçmeli “Tüm Düzceli öğrencilerimizi tercih döneminde Çevre Koruma ve Kontrol Programını tercih etmelerini bekliyorum. Özverili çalışmalarından dolayı Çevre Koruma Teknolojileri Bölüm Başkanımız Öğr.Gör.Murat SOLAK’a da teşekkür ederim.” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER