2014 yılını alkol duvarını aşarak karşılayanlar gecenin ilerleyen saatlerinde çevrede zarar verdi… Gaziantep Caddesi Ümit Sokak’da esnaflar sabah dükkanlarının camlarını kırılmış vaziyette buldu. Üstelik bu sadece bu akşamla sınırlı değildi.

Yeni yılın ilk saatlerinde meydana gelen olay yeniden bir konuyu gündeme getirdi. Gaziantep Caddesi Ümit Sokak üzerinde terzi dükkânı bulunan Kadir Başaran, dün gece kimliği belirsiz kişilerce dükkânının camının kırıldığını iddia etti.

Başaran, “Kepenkler kapalı olduğu halde dükkânın camı kırılmış, yazık değil mi. Siftah yapmadan kapattığım zamanlar oluyor. Mağduruz. Gözümle görmediğim için kimseden şikâyetçi değilim.” Dedi.

Ekmek paralarını zor kazandıklarını dile getiren esnaflar, “bu esnaf arkadaş kırılan camın parasını kimden alacak, siftah yapamadan dükkân kapatıyor. 4-5 aydan beri dükkânların camı kırılıyor. Yazık” diye isyan etti.

Olayın meydana geldiği Ümit Sokak’ta çok sayıda içkili mekânların olduğu göze çarpıyor… yaşanan olay sonrası içkili mekanların şehir merkezinde yer almasının ne kadar doğru olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Kepenkleri kapattıkları halde gönülleri rahat bir şekilde evlerine gidemediklerinden yakınan esnaflar, dün gece yaşanan olay sonrası İçkili mekânların şehir dışına taşınması tekrar esnaflar tarafından dile getirdi.

Öte yandan bu konu daha önce Belediye Meclisi’nde de gündeme getirilmişti. Belediye meclisinin Mart ayı toplantısında içkili bölge yer tespiti maddesi konuşulmuştu. İçki bölge olarak küçük Melen kıyısında bir alan belirlenmişti ancak saatler süren tartışmalara neden olan konu sonuç alınmadan içkili bölge tespit komisyonuna havale edilmişti.

Haber: G. KARDUZ