Etkinliğe Rektör Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü ve Rektör Danışmanı, Doç.Dr.Recep Özmerdivenli ile birlikte çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.Törende konuşan Hilmi Çilingir Huzurevi Müdürü Fahri Arar etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinlerin Huzur Evi Sakinleri üzerinde son derece olumlu etkiler bıraktığını ifade etti. Düzce Üniversitesi BESYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Recep Özmerdivenli de, Üniversite olarak amaçlarının bugünün gençleri ile dünün gençleri buluşturmak; dünün gençlerinin varsa sorunlarını dinlemek, sorunlarına çare olmaya çalışmak ve gençler ile büyükler arasında güzel bir bağ oluşturmak olduğunu vurguladı. Özmerdivenli, Düzce Üniversitesi olarak bir başka planlşarının da Huzur Evi için uygun egzersiz programları başlatmak olduğunu belirtti.

Programa katılan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise; Üniversitenin Düzce ile bütünleşmesi açısından bu tür etkinlikleri son derece önemsediklerini öğrencilerin katıldığı bu tür etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini belirterek; Huzur Evi Sakinlerini Üniversite ağırlamaktan onur duyacaklarını sözlerine ekledi.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan program; Aşuk – Maşuk gösterisi, Terekeme gösterisi, Solo Zeybek Gösterisi, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Gösterisi, Müzik Dinletisi ve Huzurevi Sakini Ahmet Emek tarafın seslendirilen şarkılarla devam etti.