Merkeze bağlı bin 200 nüfuslu Günbaşı köyü sıkıntılı günler yaşıyor. 170 haneli köyün en büyük sorunu ise susuzluk. Birkaç yıldır devam eden su sorunu nedeni ile sesini duyurmak isteyen köy halkı en son çare olarak televizyonumuzu aradı.

Ne köydeki çeşmelerden ne de evlerindeki musluklardan su akmadığını dile getiren vatandaşlar çevre köylerden taşıdıkları sularla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

"Sanki 100 sene öncesini yaşıyor gibiyiz" diyen köy sakinlerinden Ekrem Yılmaz “Belki yetkililer sesimizi duyar diye en son çare olarak bu yola başvurduk” dedi..

Köy halkının içme suyunun yanında günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek sularının olmadığını ifade ederek temizlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bidonlara su dolduran köy halkı, güneşin altında beklettikleri sularla banyo ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.



Nebi Arabacı “ Ne banyo yapabiliyoruz. Ne abdest alabiliyoruz. Taşıma su ile çevre köylerden su topluyoruz. Bazen dere kenarlarındaki pınarlarında sular oluyor. Onları kullanmak zorunda kalıyoruz. Vatandaş su olsun da nasıl olursa olsun diyor artık” şeklinde konuştu.

Bu durumdan en muzdarip olan da köyün kadınları kuşkusuz. Çevre köylerden taşıdıkları sularla çamaşırlarını yıkadıklarını dile getiren köy kadınları bu soruna bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti.



Köy sakinlerinden Nurettin Arabacı ise yetkililere seslenerek “Bizim burada susuz durmamızdan zevk mi duyuyorlar. Dünya aya çıkıyor. Biz burada susuz yaşıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Muhtarın köye su getirmeye gücünün yetmediğini dile getiren İbrahim Arabacı ise “Buradan yetkililere sesleniyorum. Tek isteğimiz köyümüze su gelmesi” şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR