Kaynaşlı Merkez Mahallesi İstanbul Caddesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan 18 yaşındaki zihinsel engelli İsmail Yılmaz üç yıl önce Güney Kore’de düzenlenen Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları’nın kayak dalında elde ettiği derecelerle 1 altın, 2 gümüş madalya kazandı.

111 ülke ve 2300 sporcunun katıldığı kış oyunlarından Türkiye’ye 3 madalya ve Dünya Şampiyonu apoletiyle dönen Yılmaz, dönemin Kaynaşlı Kaymakamı tarafından kendisine verilen ev sözünün aradan geçen üç yıla rağmen yerine getirilmediğini savundu.



Annesi Nurhan Baş ile birlikte kiracı olarak bulundukları iki odalı evde 3 kardeşi ve üvey babası ile yaşayan Yılmaz, üç yıl önce Kocaeli Kartepe Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gördüğü dönemde Güney Kore’de düzenlenen 2013 Özel Sporcular Kış Olimpiyatları’na katıldı.

Kış oyunlarında başarılı olarak Dünya Şampiyonu olan Yılmaz, annesi Nurhan Baş ile üç yıldır kendilerine verilen sözün yerine getirilmesi için mücadele veriyor. Yetkililerin kendilerini oyaladıklarını ifade eden anne Baş, “Oğlum Türkiye’yi temsil ederek Dünya Şampiyonu oldu. Herkesi gururlandırdı. Bende oğlumun hakkını verilmesini istiyorum.” dedi.



Dünya Şampiyonu Yılmaz, ise kaymakamlığın kendisine verdiği ev sözünü yerine getirmediğini söyledi. Yılmaz ve Baş yetkililerden seslerini duyarak kendilerine verilen sözün gerçekleştirilmesini bekliyor.