Kalıcı Konutlar bağlantı yolu Yahyalar üst geçidinin ilerisinde bulunan otobüs durağı dikkat çekiyor. Otobüs durağı olduğunu kanıtlayacak levhadan başka bir şey bulunmayan durakta vatandaşlar kendi imkanları ile yaptıkları tahta sedirde otobüs bekliyor.

 

 


Yolcu indirmek için yolun kenarın yaklaşan otobüslerden inenler yol yerine direk dikenlerin içine iniyor. Durağın rampada olması nedeniyle otobüsten inenler dikkat etmezlerse kendilerini bir anda rampadan aşağı inerken buluyor.

 


Çevrede yaşayan vatandaşların tek sorunu otobüs durağı değil. Bağlantı yolundan karşıya geçmek için direk yolu kullanmak zorundalar. Mevcut alt geçidin içi de su dolu ayrıca geçmek isteyen vatandaşların alt geçide inebileceği bir basamak ya da yol da mevcut değil. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike atlatıyorlar. Yoldan aşağı inmek isteyenler ise yine kendi imkanları ile yaptıkları tahta korkuluğa tutunarak inmek zorunda kalıyorlar.

 



Kuyumcuhacıaliler'de oturan Nimet Seçkin adlı vatandaş, otobüslere inip binerken yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, yoldan karşıya geçerken de zorlandıklarını ifade etti.
Seçkin “ Otobüsler yolun dibine kadar geliyor. Bize inmeye yer kalmıyor. Otobüsten inen aşağı düşme tehlikesi yaşıyor. Ben buradan düştüm. Buraya biraz taş dökseler bile burası yapılabilir. Karşıdan karşıya geçerken bile zorlanıyoruz. Alt geçidi kullanamıyoruz, üst geçidimiz zaten yok, yoldan geçiyoruz. Eşimin yaptığı tahtaya tutunarak aşağı iniyorum.” dedi.



Haber: M. YILMAZ