''Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları'' projesi çerçevesinde Avrupa'nın 6 ülkesinden gelen gençler, Türk arkadaşlarıyla birlikte Akçakoca İlçesi sahilinde temizlik yaptı.
Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli okullardan gelen 50 genç, projenin Türkiye bölümündeki çalışmalarına katılmak üzere Akçakoca Çınar Kamp alanında toplandı.
Akçakoca'daki 10 günlük kamp döneminde kültürel ve sosyal yaşam paylaşımı eğitimi görecek olan gençler, ilk günkü programlarında yer alan ''çevre temizliği eğitimi'' kapsamında bir kilometre uzunluğundaki kumsalda temizlik yaptılar.

Proje sorumlusu Barış Baytok, yaptığı açıklamada, projenin üçüncü yıl çalışmalarının Akçakoca'da sürdüğünü belirterek, farklı ülkelerden gençlerin kültürlerini birbirlerine tanıtabilmesini amaçladıklarını söyledi.

Baytok, ''7 ülkeden 50 genç bir araya geldi. 10 gün süresince gündüzleri 4 saat ikili ilişkiler ve kültürel değerlendirmelerde bulunacaklar. Geceleri ise her ülke gençleri kendi kültürel etkinliklerinden örnekler sunacaklar'' dedi.

Haber; R. BAL