Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yürütücüsü olduğu "Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi" kapsamında, "Kapasite Geliştirme Faaliyetleri ve İhtiyaç Analizi Çalışması Çalıştayı" düzenlendi.
Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yürütücüsü olduğu "Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi"kapsamında Ankara'da pilot illerden gelen vali yardımcılarının ve valilik AB birimi temsilcilerinin katıldıkları "Kapasite Geliştirme Faaliyetleri ve İhtiyaç Analizi Çalışması Çalıştayı" na Düzce'den AB'den sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy katıldı.

Çalıştayın ilk bölümünde Eğitim İhtiyaç Analizi Raporu katılımcılar ile paylaşıldı ve grup çalışmaları ile illerden gelen temsilcilerin raporla ilgili görüşleri alındı. Çalıştayın ikinci bölümünde, katılımcılarla "Kapasite Geliştirme Faaliyetleri Teklif Çağrısı" paylaşıldı. Bu teklif çağrısı ile, pilot illerinden proje kapsamında gerçekleştirecekleri faaliyetler konusunda fikir üretmeleri ve bunları sunmaları bekleniyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda 20 pilot ilde (Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova) 2 yıl süreyle uygulanacak projenin en önemli faaliyetlerinden biri olan Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması Nisan-Mayıs 2013 tarihlerinde projenin 20 pilot ili ziyaret edilerek tamamlandı. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Proje Teknik Destek Ekibi uzmanları tarafından gerçekleştirilen ziyaretler sırasında mülakat, anket, bilgilendirme toplantıları ve odak grup toplantıları ile illerin AB konularındaki öncelikli eğitim ihtiyaçları belirlendi. Eğitim İhtiyaç Analizinin amacı, çalışma sonunda ortaya çıkacak ihtiyaçlar ışığında 20 pilot ile yönelik gerçekleştirilecek "Kapasite Geliştirme Faaliyetleri İş Planı" oluşturulacak ve proje faaliyetleri bu ihtiyaçlara göre uygulanacak.

Haber: H. İŞCAN