Düzce Adliyesi bundan böyle 1. bölgede..."Bir Kısım Mahallerin Bölge Derecelerinin Değiştirilmesine"ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 5.Ocak.2015 tarih 1 no'lu kararı açıklanmasının ardından Düzce Adliyesi resmen 1. Bölgeye alınmış oldu..Düzce Adliyesinin 1. bölgeye alınmasıyla ilgili yaptığımız yayınların bu şekilde olumlu sonuçlanması sevinçle karşılandı.

Karara göre Düzce başta olmak üzere Aksaray, Van, Rize, Mardin, Kırşehir illeri ile Alanya, Bodrum,İskenderun, Torbalı ve Çorlu ilçeleri toplam on bölge yayımlnan kararla 2.bölgeden 1. bölgeye alınmış oldu..Kararın alınmasında büyük çaba sarf eden Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek ve Düzce Baro Başkanı Ali Dilber'e de takdirler yağıyor..


1. Bölge olmak ne sağlayacak?

Bolu, Sakarya ve Kocaeli gibi komşu illere 1. bölgede yer almaları nedeniyle görevde en az 8 yılı doldurmuş olan hakim ve savcılar atanırken 2. bölgede olan Düzce'ye ise yeni mesleğe başlayan hakim ve savcıların ataması yapılıyordu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 2. bölge statüsüne göre atama yapılan Düzce'nin 1. bölgeye alınması halinde ise en az 8 yıl tecrübesi olan hakim ve savcılar Düzce'de işbaşı yapacak.

Haber; E.TAYHAN