Türkiye’yi bir uçtan diğer uca gezerek adalet saraylarını ve adalet sisteminde gelinen noktayı ekranlara getiren TRT Haber’deki “Türkiye’nin Adalet Sarayları” programı Bu hafta Düzce Adliyesi’ni ekranlara taşıdı. Adalet reformu kapsamında bir çok alanda pilot olan Düzce Adliyesi’nin tüm personelin hem hizmet kalitesini arttırmak hem de öncü adalet saraylarından biri olmak adına özveriyle çalıştığı kaydedildi.

Ön bürolar, SEGBİS, UYAP sistemi Adalet bakanlığının yeni oluşturduğu Sulh Ceza Hakimliği gibi alanların tanıtıldığı programda Düzce Adliyesi için “ ilk girdiğiniz andan itibaren sistemli olarak çalışan bir adalet sarayı buluyorsunuz.” ifadesi kullanıldı. 267 bin kişinin hayatına katkı yapan bir hizmet sunduğunun kaydedildiği Düzce Adliyesi için de Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre şu bilgileri verdi:

“ Şuanda Adliyemizde 21 Cumhuriyet savcısı, 1 Cumhuriyet Başsavcı vekili, 1 Cumhuriyet Başsavcısı, 26 Hakim, 14 yazı işleri müdürü, 140 zabıt katibi, 98 diğer adliye personeli olmak üzere 301 kişi adli hizmet veriyor. 2015 sonu itibariyle de 6 bin 693 soruşturma evrakı kapatılmış bulunmakta.”Programda adliyenin ve vatandaşların güvenliği için de modern imkanların seferber edildiği vurgulanırken, Başsavcı Güre şunları kaydetti: “ üst seviyede bir güvenlik var. 2 a duyarlı kapı, 2 xray cihazı ve yeterli güvenlik personeli tam kontroller yapılmakta. Kimlik sorgulaması yapılmadan adliyeye alınmamaktadır.”

Haber;S.KAŞKIR