Düzce’de pilot il uygulaması olarak başlatılması planlanan “Adliye Yönetim Sistemi” için Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, Savcı Mehmet Ayaz ve Düzce Baro Başkanı Ali Dilber'den oluşan heyet, Türkiye'de Mahkeme Yönetimi Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 5 pilot adliyeden biri olan Manavgat Adliyesine inceleme gezisinde bulundu.
 
Heyet, proje kapsamında Manavgat Adliyesi'nde oluşturulan kısıtlı alanlar, ön bürolar ve danışma masalarını incelerken ceza ve hukuk mahkemelerinde pilot uygulamalar ve karşılaşılan problemler hakkında bilgi aldı.
 
Uygulamada Neler Yer Alacak?
 
Adalet saraylarında verilen hizmetin kalitesinin arttırılması planlandığı uygulama kapsamında adalet saraylarında kamuya açık, kamuya yarı açık ve kamuya kapalı alanlar oluşturulacak. Adalet sarayına gelecek olan vatandaş kamuya açık alanda ön büro veya danışma bürolarındaki personel tarafından karşılanacak ve talepler alınarak ilgili mahkemelere iletilecek.
 
Vatandaşların Adalet Sarayı'nda tüm birimlere çok rahat girip çıkabilmelerin önlenmesnin hedeflendiği uygulama ile Adalet Sarayı'na gelecek olan vatandaş ön bürodaki personelle muhatap olacak. Talebi alınacak, ne yapması gerektiği belirtilecek ve bilgi sahibi olmasının ardından nereye gideceğini, ne yapması gerektiğini öğrenecek.
 
Kimse Elini, Kolunu Sallayarak İstediği Yere Giremeyecek
 
Bugün bazı hastanelerde olduğu gibi şifreli kapılar yer alacağı sistem sayesinde kimse elini, kolunu sallayarak istediği yere giremeyecek.Yarı kapalı alanlara giriş çıkışlar kontrollü olacak. Kapalı alanlara ise ilgililerin dışında kimse giremeyecek.
 
Böylece hem vatandaşların işleri daha çabuk yürüyecek, hem de Adalet Sarayı'nda çalışan personele rahat bir ortam sağlanarak kaliteli hizmet verme olağına oluşturulacak.