11 ayın Sultanı Ramazan ayı yaklaşmak üzere..18 Haziran günü müslümanlar oruç tutmaya başlayacak. Ramazan ayıyla birlikte en fazla konuşulan konunun fakir ve kimsesizler için kurulan aşevlerinin olduğunu unutmamak gerekiyor.Sadece ramazan ayında hatırlanan “fakir ve kimsesizler” için bir çok belediye “kalıcı çözümler” üretirken Düzce'nin bu konuda mesafe almaması önümüzdeki günlerde tartışılacağa benziyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bir yıl önce Öncü Tv'de yayınlanan “İftar Sevinci” adlı programda mahalle aralarında ve caddelerde yemek işinin sona ereceği sinyalini vermiş  ve “ iki aşevi projesi” hakkında bilgiler vermişti:Başkan Keleş bir yıl önce, aşevinin kurulmasıyla ilgili bilgiler vermiş yılın bir ayında değil “12 ayda aileler sıcak yemeğe kavuşacak” demişti:

Başkan Keleş'in canlı yayında, Düzce’de bir değil, iki aş evi projesi olduğunu ve yer tespit çalışmalarının devam ettiği söylemişti. Aş evinin hayata geçirilmesiyle yılın sadece bir ayı değil, 12 ay boyunca yoksul aileler sıcak yemeğe kavuşabilecekti.

Keleş, toplumdaki asıl ihtiyaç sahiplerini bulunmasının belediyenin asli görevlerinden biri olduğunu da sözlerine eklemişti. Başkan Keleş, bir yıl önce aşevi kurma sözünü uygulamaya koyamazken, komşu ilimiz Bolu bu sorunu çoktan çözdü bile.

            BOLU BELEDİYESİ “AŞEVİ ve HAYIR ÇARŞISI”

Düzce aşevi konusunda yerinde sayarken Bolu Belediyesi, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” ne bağlı olarak çalışan “Bolu Belediyesi Aşevi ve Hayır Çarşısı” son hızla çalışmalarına devam ediyor.

            Bolu Belediye Aşevi; Bolu Belediyesi’nden yemek yardımı almak üzere Belediyeye başvuran yardıma muhtaç vatandaşların, günde en az bir öğün sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılayan bir birim olarak hizmet veriyor.Birim bunun yanında özel günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların, yiyecek/içecek ikramını sağlayan, Belediyenin düzenlediği etkinliklerde yemek ihtiyacını karşılayan, Ayrıca Gıda Bankacılığının faaliyetlerini yürüten bir birim olma özelliğine sahip.

            HAYIR ÇARŞISI.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren “Hayır Çarşısı” nda fakir olduğu tespit edilen ihtiyaç sahiplerine giyecek ve ev eşyası yardımında bulunuluyor. Ayrıca fakir olduğu tespit edilen ve Bolu ilinde ikametgahı olan üniversite öğrencilerine öğrenim yardımı verilmesi işlemlerini düzenleyen bir birim, olarak da hizmet veriyor.

Başkan Keleş, bir yıl önce canlı yayında sarfettiği “Bu şehri çevresindeki illerle  aynı seviyeye getirme gayretindeyiz” şeklindeki sözlerinin ne zaman uygulamaya konulacağı merakla bekleniyor.

Haber;E.TAYHAN