Farklı konu ve konuklarıyla her salı öncü ekranlarında yayınlanan Erol Tayhan’la manşet programı bu hafta Yapımcı-Yönetmen Ergin Erenoğlu’nu ağırladı.
Etnik Gürcüler konulu 3 bölümlük bir belgesel çekimi için Düzce’de bulunan Erenoğlu, Düzce’nin gizli bir cennet olduğunu söyleyerek “Düzce, Ankara-İstanbul arasından gidip gelirken yol kenarındaki uğrak noktalarımdan biriydi. Ama ne zaman Düzce için bir program çekilmesi icap etti o zaman gizi cenneti keşfettim. Düzce’yi de yine bir program çekimi sayesinde tanıdım. illeri tanıtan bir programı yapmak için Düzce’ye geldim. O dönem de İpsiz Recep dizi çekimi yapılıyordu. O zaman dizi setinden canlı yayın yapmıştık. Düzce ile ilk tanışmamız bu şekilde oldu o zamandan bu yana Düzce’den kopamadık.” dedi.
Yönetmen gözüyle Düzce’yi değerlendiren Ergin Erenoğlu, Düzce’nin doğal yapısının korunması halinde zengin olabilecek bir potansiyeli olduğunu söyledi.
 “Düzce zorunlu göçlerle oluşmuş zengin bir mozaiğe sahip. Farklı kültürlerin bir arada dostça yaşamasının vurgulanması gerek” diyen Erenoğlu, Düzce’nin adının gerek medya organları gerekse çeşitli turizm tanıtım faaliyetleri ile iyi bir şekilde durulması gerektiğini vurguladı.
 Düzce insanların sıcak kanlı olduğundan bahseden Erenoğlu, “Bir kentten bahsederken “pişirdiği yenir, söylediği dinlenir” denir ya Düzce’de o kentlerden biri. İnsanları güler yüzlü ve diyalog kurulması kolay. Bu çok önemli bir olgu.” diye konuştu.

“Düzce belgesellik bir kent” diyen Erenoğlu, teklif gelirse Düzce’nin doğal güzelliklerini tanıtan bir belgesel çekmek istediğini ifade etti.

Haber; S. KAŞKIR