Galvanizli tel ürünlerinin dünyadaki en büyük üreticisi Oficine Maccaferri ile Tekno şirketler Grubu güçlerini birleştirerek Türkiye’nin en modern fabrikasını Düzce’de faaliyete geçirdi.
Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete giren Tekno Maccaferi Fabrikasının açılış törenine Protokol, siyasiler ve Maccaferri Ceosu Luigi Penzo, Tekno Maccaferri Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu katıldı.
Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, “25 yıllık işbirliğinden sonra gerçekleştirdiğimiz yeni ortaklık ile Türkiye’de ki en gelişmiş Geoteknik Mühendislik uygulamalarına başladık. Düzce’de faaliyete geçen fabrikada inşaat geoteknik ve çevre mühendisliği uygulamalarında kullanılan çift bükümlü tel ağ türevleri üretiliyor. Yaklaşık 100 kişinin istihdam edilmesi planlanan fabrikanın ilk etapta 5 bin ton üretim kapasitesinin yaklaşık bin 500 tonunun çevre ülkelere İhraç edilmesi planlanıyor. 2 yıl içerisinde kapasitenin 10 bin tona çıkarılması hedefleniyor” dedi.
Ortaklığın, güven ve başarıyla devam eden uzun süreli iş ilişkisinin doğal sonucu olarak altını çizen Maccaferri Ceosu Luigi Penzo, “Tekno Maccaferri, otoyollar, demir yolları, hava alanları ve endüstriyel altyapılar için gerekli istinat yapısı uygulamaları, kaya ve taş düşmesine karşı koruma uygulamaları ve erozyon kontrol projeleri ile katı ve tehlikeli atık depolama sahaları uygulamaları gibi çözüm konuları farklı sekörlerde faaliyet gösteriyor. Officine Maccaferri - Tekno Macafferri beş kıtaya ve Türkiye’ye üretim yapmaktadır. Düzce fabrikamız, beş kıta ile bu şekilde bağ kurmuştur” şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN