Gazeteci Yazar Yavuz Donat, özel bir ziyaret amacıyla Düzce’ye geldi. Donat, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzceli işadamlarından Cahit Aydın ve Ragıp Gökesaoğlu Camlı Köşk’te öğle yemeğinde bir araya geldi.

Düzce’ye gelişinin özel bir sebebi olmadığını, yoldan geçerken yemek yemeğe uğradığını ifade eden Donat, içinde yaşayanların yeterince farkına varamamasına rağmen Düzce’de önemli bir değişim gördüğünü ifade etti.  

Düzce’nin gelişim projeksiyonunun tek bir alan ile sınırlanmasının mümkün olmadığını dile getiren Donat, Sanayinin yanı sıra tarım ve turistik değerleri ile gelişmesi gerektiğini ifade etti.

Düzce’nin siyaset açısından bir çeşit laboratuar olduğunu, Türkiye’nin genel siyasi eğilimlerini Düzce’ye bakarak ortaya koymanın mümkün olduğunu  dile getiren Gazeteci Yazar Yavuz Donat, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın aktif siyasette iken zamanında seçimlerde oy oranını tespit etmek için Düzce’deki havayı sorduğunu ifade etti.  

Donat, şehir gezileri sırasında  siyasi havayı anlamaya çalışmakla birlikte,  yerel seçimlerde partiler kadar adaylarında önemli olduğunu, buradan hareketle yerel seçimlerde belediyeleri kimin kazanacağını anlamanın mümkün olmadığını, belki il genel meclisi ve Belediye Meclisleri konusunda yorum yapılabileceğini söyledi.